Fűtéskorszerűsítés előtt kéményépítés, kéménybélelés

Napjainkban egyre többen döntenek úgy, hogy búcsút intenek elavult fűtőberendezéseiknek, és azokat korszerűbb, biztonságosabb, energiatakarékosabb modellekre cserélik.

Azonban a jelentősen jobb hatásfokkal működő kondenzációs kazánok kiépítésének egyik kulcsa, hogy legyen megfelelő és biztonságos a füstelvezetés is. A fűtésrendszer modernizálása mellett fokozottan érdemes a kéménykorszerűsítésre is odafigyelni. Célszerű a kéménybéleléssel, kémény építéssel, szerelt kéményekkel kapcsolatos teendőket csakis professzionális munkát végző, tapasztalt, szakmájában kiemelkedően teljesítő mesterre bízni.

 

De miért is annyira nélkülözhetetlen a kémény?

  • Mert a tüzelőberendezés működtetése közben keletkező füstgázt egy kéményen keresztül kell hatékonyan és biztonságosan elvezetni.
  • Mert a megfelelő égéshez biztosítani kell a fűtőberendezés számára kellő oxigént, így a levegőztetés is történhet a kéményen keresztül.


Kéményépítés csak profi módon

Azokban az esetekben, amikor fűtéskorszerűsítés során nem elég a kéménybélelés, muszáj belevágni egy új kémény építésébe is. Első körben mindenképp érdemes a már meglévő kéményt alaposan bevizsgáltatni, és a hozzáértő szakemberrel közösen találni egy olyan megoldást, ami egyszerre nyújt – a jövőben – maximális biztonságot, de – a jelenben – a pénztárcánkat sem terheli meg.
A kémény árak rendkívül változatos skálán mozognak, ráadásul számtalan szempont befolyásolhatja a végleges kivitelezési összeget is, így ha szeretnénk rejtett költségektől mentes, alapos, ám de megfizethető kémény építésbe kezdeni, érdemes előzőleg egy minden részletre kiterjedő, pontos árajánlatot kérni választott szakemberünktől.

Ha új ház építésébe kezd vagy lakásrenoválásba, és ezzel egy időben fűtéskorszerűsítésbe is vágja a fejszéjét, lépjen kapcsolatba velünk! Számos elégedett ügyfelünk a garancia arra, hogy magas színvonalú, profi munkánkban nem fog csalódni. Várjuk szíves megkeresését elérhetőségeink valamelyikén.