Nyáradi Róbert kéményszerelő
Nyárádi Róbert
Tel:06-30-941-74-20
Email:kattints!
Cím:2351 Alsónémedi
Kossuth Lajos u. 27.
KéménybélelésSzerelt kéményKémény otthonra

Kéménybélelés

A kéményszerelési munkálatok közül a kéménybélelés igényli a legnagyobb szakmai hozzáértést és gyakorlatot. A felmérés és a kivitelezés során a következőket kell figyelembe venni a tökéletes kémény érdekében:
A készülék típusa (pl.: szilárd tüzelésű, gáz tüzelésű) és teljesítménye, a füstgázcsonk mérete, a hő- és áramlástechnikai igény, a kémény méretei (szélesség, hosszúság), és az esetleges elhúzások mértéke.

Ezek után határozzuk meg a kémény anyagát, keresztmetszetét, illetve a kéménybélelés kivitelezési módját.

Anyaga szerint:

A kéménybélelés kivitelezési folyamata:

A kéménybélelés teljes kivitelezése 1 munkanapot vesz igénybe!

Miért kell a kéménybélelés?

Régebben a kémény építések során csak fa tüzelésű rendszerben gondolkodtak, és nem terveztek hosszú távra. A technológiai fejlődés azonban gázkészülékekkel váltotta fel a fatüzelésű berendezéseket, és ezek kéményre gyakorolt hatása egészen más. A gáz égéstermékei az évek során meggyengítették a habarcsot, majd később a téglát, statikailag veszélyessé téve így a kémény szerkezetét, s megnövelve az esetlegesen visszaáramló szén-monoxid kockázatát.

Ma már – legyen szó vegyestüzelésű vagy gáz tüzelésű készülékről – a kéményt kötelező kibélelni az adott fűtési rendszernek megfelelően. A modern kéménybélelési anyagok és technológiák nem csak lehetővé teszik a biztonságos üzemelést, de jól megtervezve jelentős anyagi megtakarítást is eredményeznek a tökéletes égésnek köszönhetően.

Dinamit Gold Kft. – Szakszerű kéménybélelés 24 órán belül!