Mi befolyásolja a kémény árakat?

Jogosan merülhet fel Önben a kérdés, mégis miért olyan eltérőek a különféle kéménytechnológiai megoldások költségei.

A válasz egyszerű: a kémény árakat számos tényező befolyásolja, és mivel szinte minden szerelt kémény építési vagy kéménybélelési munka egyedi és szigorúan fűtőberendezéshez szabott, ezért a díjszabásuk is igen változóak. Természetesen egy jó alapnak szolgáló, általános kiindulópontot minden esetben lehet mondani, azonban véglegesek a kémény árak akkor lesznek, ha egy alapos helyszíni felmérést is sikerült összeegyeztetni. A kémény árak méterben történő meghatározása csupán irányadó lehet, annál is inkább, mert ez nem egyenes arányban növekszik a kémény magasságával, sőt, sok esetben inkább csökken. Laikusként úgy gondolhatja az ember, minél magasabb egy kémény, abba annál több alapanyag kell, ezért a magasabb kémények drágábbak. Ez a valóságban nem mindenkor van így.

 

Kéménybélelés előtt is szükséges a helyszíni felmérés

Legyen szó akár új kémény építéséről, kéménybélelésről vagy bármilyen fűtéskorszerűsítéshez kapcsolódó kéményes munkáról, rejtett költségektől mentes árajánlatunkat mindig egy ingyenes helyszíni felmérés előz meg. Munkánk során igyekszünk megtalálni a legköltséghatékonyabb megoldást, ám pénztárcabarát, megfizethető kémény áraink sosem mennek a minőség rovására.

 

Mi alapján változnak a kémény árak?

  • a kémény hosszúságától;
  • a kémény átmérőjétől;
  • a kémény alapanyagától;
  • attól, hogy milyen kéménytechnológiai megoldások szükségesek a kémény kivitelezéséhez;
  • és egyéb preferenciáktól, megbízói igényektől.

A fent említetett tényezők szinte kivétel nélkül a fűtőrendszer típusától függnek, illetve ez határozza meg azt is, hogy mennyire időigényes és komplex lesz egy-egy munka. Ha biztosra szeretne menni a kémény árakat illetően, lépjen kapcsolatba velünk, hogy egyeztethessünk egy ingyenes helyszíni felmérést! Kérje részletes árajánlatunkat!