Kéménymagasítás

Ha a jelenlegi kémény nem megfelelő.

Amennyiben az Ön kéménye légörvényben van, esetleg kéményének hatásos magassága nem megfelelő, szükséges a kémény meghosszabbítása!

Ezekre jellemző tünetek:

  • nem megfelelő huzat
  • az égéstermék gyors lerakódása a kéményben (sűrű dugulás)
  • nem tökéletes égés a készülékben (így működése gazdaságtalan)
  • füst lecsapódása a kémény végénél.

Kivitelezés folyamata:

  1. Felmérés után a kémény legyártása
  2. Kémény felhelyezése, rögzítése
  3. Szükség esetén merevítők használata.

A magasítás bélelt téglakéménynél, illetve szerelt kéménynél egyaránt kivitelezhető!

A kivitelezés 1 munkanapot vesz igénybe!

Amikor a tüzelőberendezéshez képest a meglévő kémény mérete nem elégséges, vagy az alacsonyabb épület mellett közvetlenül elhelyezkedő magasabb építmény miatt légörvény alakul ki, akkor nincs elég huzat a tüzelőberendezés optimális működéséhez, ami a füst visszaáramlását eredményezheti a kéményben, ami akár életveszélyes is lehet. Ezért, ha a fenti tüneteket észleli, biztonsága érdekében kiemelten fontos minél előbb szakember segítségét kérni.

A kéménymagasítás kétféle lehet: tartószerkezetes és önálló kéménymagasítás. Amikor a kéményt több, mint 2 méterrel szükséges magasítani, akkor tartószerkezetes megoldásra van szükség, mert ilyenkor az épület falát nem lehet rögzítés céljából igénybe venni, és a járat bélelését is el kell végezni.

A kéménymagasításra az épület és a környezet adottságainak megfelelően, alapos felmérés alapján választjuk ki az optimális megoldást, és igény esetén szakvélemény ügyintézésben is segítünk Önnek!