Kémény építés

Új kémény kivitelezése.

A meglévő kémények tisztítása, javítása, átépítése, magasítása mellett természetesen kémény építéssel is foglalkozunk, legyen az akár szerelt kémény, kondenzációs kémény vagy épp egy turbós kémény elkészítése és szakszerű üzembe helyezése.

Napjainkban a kémény építés terén a legkedveltebb típus a szerelt kémény, amely bármilyen tüzelésű készülékhez csatlakoztatható, sőt, szükség esetén akár át is helyezhető (pl. átépítés, házhoz hozzáépítés vagy teljes tetőcsere esetén). A szerelt kémények hosszú élettartamúak, rendkívül hatékonyak és gyorsan telepíthetőek, ráadásul áruk is kedvező.

A kondenzációs kéményeket és a turbós típusokat kizárólag zárt égésterű készülékek esetén lehet alkalmazni, mivel ezek a levegőt közvetlenül az égéstérbe vezetik, miközben a tüzelés során keletkező égéstermékek távozását, elvezetését egy másik csövön keresztül biztosítják.

 

Miért éri meg szerelt kémény mellett dönteni?

    Minden tüzelőberendezéshez és tüzelőanyaghoz (gázhoz, pellethez, fához, briketthez, szénhez stb.) jó.
    Ha idővel lecseréli a tüzelőberendezését, és az új szerkezet közelében nincs kémény, vagy ami van, az nem megfelelő, a szerelt kémény megoldja a problémát.
    Nem szükséges hozzá betonalap, mint a legtöbb téglakéményhez.
    Gyorsan kivitelezhető, könnyű és mobilis, így bármikor áthelyezhető.
    Kimondottan biztonságos.
    Időtálló, remekül ellenáll az időjárás viszontagságainak.
    Bármilyen méretben összeszerelhető.


Mik a turbós kémény előnyei?

    Zárt égésterük miatt rendkívül biztonságosak, mivel az égéshez szükséges oxigént nem a lakótérből, hanem a szabadból nyerik.
    Praktikus, helytakarékos, esztétikus megoldás a koaxiális rendszerű turbós kémény, ami főleg rövidebb kéményekbe ajánlott.
    Az osztott típusú turbós kémény társasházaknál ideális választás.


Miért jó a kondenzációs kémény használata?

    Modern, ugyanakkor költséghatékony megoldás.
    Lakossági és ipari felhasználásra egyaránt ajánlott.
    A kondenzációs kéményben keletkezett vízgőz lecsapódása során hőt termel, ami hasznosul még azelőtt, hogy kijutna a szabadba.
    Biztonságos.

 
Várjuk szíves megkeresését, ha kémény építésről vagy kéménybélelésről van szó! Lépjen kapcsolatba velünk, tudjon meg többet!