Minden, amit a szerelt kéményről tudni érdemes

A fűtési megoldások korszerűsödésével egy időben, látványos fejlődésnek indult a kéménytechnológia is. Ameddig régen még a kémény szó hallatán csak robusztus, súlyos, tégla alapanyagú építményeket tudtunk elképzelni, addig mára már számtalan alapanyag és a kivitelezési mód áll a rendelkezésünkre akkor, ha kéményt építtetnénk új vagy már meglévő tüzelőberendezésünkhöz.


Szerelt kémény: praktikus, kis súlyú, sokoldalú

Napjaink egyik közkedvelt típusa, a többrétegű, saválló acélcsövekből összeállított szerelt kémény, aminek egyik fő előnye, hogy bármilyen tüzelőanyaghoz és berendezéshez biztonságosan használható. Rendkívül hatékonyan vezeti el az égésterméket, idő- és időjárásálló, könnyű súlyának köszönhetően pedig nincs szükség hozzá betontalapzatra, így maga a kivitelezési folyamat is gyorsabb, tisztább, egyszerűbb, mint egy hagyományos kéményépítés.

 

Ott is jó megoldás lehet, ahol minden más kudarcot vall

Abban az esetben, ha már meglévő kéményét nem sikerül átalakíttatnia a kívánt méretre, mert az szűk keresztmetszetű, vagy egy adott helyiség nem rendelkezik kéménnyel, viszont a fűtését valahogy mégis megoldaná, a szerelt kémény praktikus megoldás lehet ezekben a helyzetekben is. Sorétű felhasználhatósága lehetővé teszi, hogy ott ahol a hagyományos kéményépítés csődöt mond, ott egy szerelt kémény tökéletes megoldást nyújtson.
A szerelt kémény egyszerűen hosszabbítható, bármilyen méretben összeállítható, ráadásul akkor sincs gond, ha renoválás alkalmával költöztetnie kellene, Nem csak könnyen összeszerelhető, de egyszerűen szétszedhető is, így mobilis, bármikor áthelyezhető.

Egyre viszont mindenképp érdemes odafigyelnie: azért, hogy szerelt kéménye maximálisan biztonságos, hosszú élettartamú legyen, olyan, ami minden körülmény között megbízhatóan üzemel, fontos, hogy csakis hozzáértő, tapasztalt szakember kezeire bízza a kivitelezési munkát. Mivel a szerelt kémény hatékonyságát a minőségi alapanyag is adja, ezért kerülni kell a silány, gyanúsan olcsó füstcsöveket.

Ha megbízható, profi szakembert keres, aki akár 1 napon belül elvégzi a munkát, lépjen kapcsolatba velünk!